Pensioen collega

Na vele jaren lang werken is het nu toch echt de hoogste tijd voor je collega om met pensioen te gaan. Dit is een belangrijke fase in het leven. Dan kan er worden terug gekeken naar carrières die zijn gemaakt, maar ook naar lange wegen die zijn geklommen om het punt te bereiken waar je collega nu is beland. Het is natuurlijk niet alleen een moment van vreugde waarbij iemand kan zeggen dat hij ‘eindelijk klaar is met werken’, maar het is ook een vrij emotioneel moment. Misschien heeft de persoon er wel altijd veel plezier in gehad tijdens het werk en is dat nu allemaal ineens voorbij. Het is een onderdeel van het leven waar iedereen mee te maken krijgt en het is ook zeker niet erg. In dit artikel zijn leuke inspirerende pensioen collega teksten te vinden en kaartjes.

Maak hieronder je keuze en bekijk de pensioen teksten:
Pensioen teksten
Felicitatie zinnen en meer
Schrijftips
Pensioen kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de PENSIOEN KAARTEN >>

 • Bekijk hierboven pensioen teksten ter inspiratie

 • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

 • Pensioen kaartjes met voorgedrukte teksten


Bekijk alle pensioen kaarten >>


 

Maar het is nu jouw moment om je geliefde collega eens te vertellen wat voor geweldige werknemer de persoon was geweest en hoe erg hij of zij gemist zal worden. En natuurlijk moet er niet worden vergeten dat er echt moet worden genoten van deze nieuwe en mooie fase in het leven.

Collega pensioen
Bron: Greetz

Een tekst verzinnen voor een collega met pensioen

Een tekst verzinnen voor een collega die met pensioen gaat klinkt vrij makkelijk, maar dat is het zeker niet. Een collega die nu met pensioen gaat zal je nooit meer in dezelfde setting zien. Je kunt natuurlijk altijd nog contact met de persoon houden, maar van samenwerken zal er geen sprake meer zijn. Daarom dien je goed na te denken over wat je de persoon zou willen vertellen.

Haal mooie herinneringen op en verwerk die in je tekst, of wens de persoon alle goeds van de wereld in de periode die komen gaat. Wat je ook wilt schrijven, zorg ervoor dat je er gevoel in legt. Het is niet alleen een afscheid van een werknemer of een collega, maar voor de persoon is het ook het afscheid nemen van een periode in het leven.

Collega met de vut teksten

Omdat het vrij lastig is om een goede en pakkende tekst te verzinnen voor een collega die met pensioen gaat, hebben we een aantal voorbeeldteksten op een rij gezet.

Je hebt een rijk en creatief leven achter de rug. Kijk er met trots op terug.

Bedankt voor je inzet. Heel veel succes in de toekomst en laat zeker nog wat van je horen.

Niemand heeft een eeuwig leven, maar er is zeker nog een heel mooi leven na het pensioen.

Als je met pensioen gaat is dat zeker geen einde van de weg. Het is alleen een verandering van de richting.

Het enige wat je nu alleen nog maar hoeft te doen is genieten van je welverdiende pensioen.

Meer mooie teksten voor een collega die met pensioen gaat

 1. “Beste [Naam], het is met gemengde gevoelens dat we afscheid nemen van een geweldige collega zoals jij. Gefeliciteerd met je welverdiende pensioen! Moge je nieuwe hoofdstuk gevuld zijn met avonturen, ontspanning en alles waar je van droomt.”
 2. “Aan [Naam], een fantastische collega gaat met pensioen! Bedankt voor al je harde werk en toewijding door de jaren heen. Nu is het tijd om te ontspannen, te genieten en te doen waar je het meest van houdt. Je verdient het!”
 3. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Je was niet alleen een geweldige collega, maar ook een inspiratie voor ons allemaal. Terwijl je de professionele arena verlaat, wens ik je een overvloed aan geluk, gezondheid en nieuwe avonturen toe.”
 4. “Aan de collega die altijd klaarstond met een glimlach en een helpende hand, van harte gefeliciteerd met je pensioen! Je laat een onuitwisbare indruk achter, en we zullen je missen. Geniet van de vrije tijd en maak er een onvergetelijk pensioen van!”
 5. “Beste [Naam], het is tijd voor een nieuwe fase van het leven: pensioen! Je hebt jarenlang hard gewerkt en je toewijding aan het team was bewonderenswaardig. Laat het pensioen je brengen wat je hart verlangt. Van harte gefeliciteerd!”
 6. “Aan onze onvervangbare collega, gefeliciteerd met je pensioen! Je was niet zomaar een lid van het team; je was het hart en de ziel ervan. Bedankt voor al je inzet. Moge je pensioen net zo geweldig zijn als je carrière.”
 7. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Het kantoor zal nooit meer hetzelfde zijn zonder je warme glimlach en positieve energie. Je verdient alle rust en vreugde die het pensioen te bieden heeft. Geniet ervan!”
 8. “Aan een geweldige collega, mentor en vriend, van harte gefeliciteerd met je pensioen! Je hebt niet alleen bijgedragen aan het succes van het team, maar ook aan de groei van iedereen om je heen. Moge je pensioen net zo vervullend zijn als je carrière.”
 9. “Beste [Naam], je pensioen is als het afsluiten van een geweldig hoofdstuk, maar gelukkig begint er een nieuw boek met onbeperkte mogelijkheden. Bedankt voor je toewijding en vriendschap op de werkvloer. Geniet van elk moment van je pensioen!”
 10. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Terwijl je de werkende wereld verlaat, hoop ik dat je dagen gevuld zullen zijn met zonneschijn, lachen en alles wat je hart begeert. Je hebt het verdiend!”
 11. “Aan onze geweldige collega, met pensioen gaan is niet het einde, maar het begin van een nieuw avontuur. Bedankt voor de geweldige momenten en je onschatbare bijdragen. Geniet van elk moment van je pensioen, [Naam]!”
 12. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Je hebt niet alleen indruk gemaakt met je professionele vaardigheden, maar ook met je warme persoonlijkheid. Terwijl je een nieuw hoofdstuk begint, hoop ik dat het gevuld is met alles wat je gelukkig maakt.”
 13. “Aan de meest inspirerende collega, gefeliciteerd met je pensioen! Je hebt niet alleen je taken volbracht, maar ook vriendschappen opgebouwd die blijvend zullen zijn. Geniet van je welverdiende vrije tijd en alle avonturen die komen gaan.”
 14. “Beste [Naam], het is tijd om je wekker uit te zetten en de wereld van de vrije tijd te omarmen! Gefeliciteerd met je pensioen. Je was niet alleen een geweldige collega, maar ook een vriend voor velen. Geniet van de rust en plezierige momenten.”
 15. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Terwijl je het professionele toneel verlaat, hoop ik dat je de hoofdrol speelt in je eigen gelukkige en vredige pensioenleven. Je hebt het verdiend!”
 16. “Aan de collega die altijd klaarstond voor advies en een luisterend oor, gefeliciteerd met je pensioen! Je hebt niet alleen bijgedragen aan het succes van het team, maar ook aan de warme sfeer op kantoor. Geniet van je pensioen, [Naam]!”
 17. “Beste [Naam], gefeliciteerd met je pensioen! Terwijl je het kantoor verlaat, laat je een leegte achter die moeilijk te vullen is. Bedankt voor al je bijdragen en inspiratie. Moge je pensioen even vervullend zijn als je loopbaan!”
 18. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Terwijl je de professionele arena verlaat, hoop ik dat je dagen gevuld zullen zijn met ontspanning, plezier en alles waar je van droomt. Bedankt voor de geweldige samenwerking en vriendschap!”
 19. “Aan onze onmisbare collega, gefeliciteerd met je pensioen! Je hebt niet alleen met professionaliteit gewerkt, maar ook met passie en toewijding. Moge je pensioen even rijk zijn aan vreugde en geluk. Geniet ervan, [Naam]!”
 20. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Terwijl je het professionele podium verlaat, vergeet niet dat het leven na pensioen een geweldige voorstelling is waarin je de regisseur bent. Geniet van het applaus en alle ovaties die je verdient!”

Meer: