Afscheid collega

Je bent soms meer tijd op je werk kwijt dan dat je thuis bent. Hierdoor leer je ook weer andere mensen kennen. Wanneer je met deze mensen samenwerkt of een onderdeel uitmaakt van hetzelfde team dan zijn jullie collega’s. Collega’s heb je in allerlei soorten, het zijn immers ook allemaal eigen individuen met eigen ideeën en eigenschappen. Doordat je zoveel met elkaar samenwerkt, leer je elkaar ook steeds beter kennen. Hieronder lees je meer over het afscheid nemen van een collega, bijvoorbeeld met een leuke tekst voor op een kaart.

Maak hieronder je keuze en bekijk de pensioen teksten:
Pensioen teksten
Felicitatie zinnen en meer
Schrijftips
Pensioen kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de PENSIOEN KAARTEN >>

  • Bekijk hierboven pensioen teksten ter inspiratie

  • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

  • Pensioen kaartjes met voorgedrukte teksten


Bekijk alle pensioen kaarten >>


 

Natuurlijk zitten er ook collega’s bij die je liever niet zou willen hebben, maar aan de andere kant kunnen er ook collega’s bijzitten met wie je graag ook in privéomstandigheden omgaat. Je kunt zelfs bevriend raken met collega’s. Bij elk bedrijf komt het wel voor dat collega’s niet altijd bij elkaar blijven. Soms zullen er ook collega’s zijn die een uitdaging aangaan buiten het bedrijf of die het team gaan verlaten omdat ze een andere functie aangeboden hebben gekregen. Het is dan tijd om afscheid te nemen van de collega.

Afscheid collega
Bron: Greetz

Afscheid nemen van een collega met een tekst op een kaartje

Je bent niet altijd in de gelegenheid om een cadeautje te kopen voor je collega wanneer deze weggaat. Soms volstaat een kaartje ook al en is het alleen nog goed nadenken over een tekst die je op de kaart zou willen zetten. Wat zou je deze collega graag willen vertellen. Je hebt een lange tijd met deze persoon samengewerkt en daardoor ken je zijn werkwijze en ken je wellicht ook wat persoonlijke eigenschappen waar je wat over zou willen vertellen.

Maar hoe kom je nu uit bij de juiste teksten die je op een kaartje zou willen schrijven. Allereerst is het belangrijk om goed na te denken over wat je deze persoon zou willen vertellen. Het zal immers de laatste keer zijn dat jullie samen zullen werken en daarnaast komt er misschien ook wel bij kijken dat je deze persoon succes wilt wensen met de uitdaging die hij of zij nu heeft aangenomen. Door hierover na te denken kom je snel uit bij de juiste teksten.

Vijf voorbeelden voor op een kaartje

Ook al denk je vaak nog zo diep na, het kan geen kwaad om ergens inspiratie vandaan te halen. Daarom hebben we hier vijf voorbeeldzinnen voor je op een rij gezet.

 

Voordat je weggaat, wil ik je graag nog even in het bijzonder bedanken voor (zelf aanvullen)

Dank je wel. Ik heb altijd met veel plezier met je samengewerkt.

Het is moeilijk voor ons om je te zien vertrekken, maar we gunnen het je van harte. Veel succes.

Dank je wel voor alle ruimte en kansen die je me geboden hebt. Het was fijn om met je samen te mogen werken.

Ik heb het voorrecht gehad om met je te mogen samenwerken. Dank je wel daarvoor.

Bedankt voor je inzet
Bron: Greetz

Correctie sturen of een aanvulling op teksten voor een afscheid van een collega, reageer dan hieronder.

Meer: