Pensioen gedichten

Pensionering is het vieren waard, want je hebt je werk voorgoed voltooid en nu kun je rusten. Ook al is het pensioen voor iemand verdrietig, toch moet je het vieren en hem of haar bewust maken van hoe waardevol hij of zij is. Spreek bemoedigende woorden en wens hen een goede gezondheid toe en bid voor hun welzijn met een pensioenwens. Vermeld hoe zij jouw werkplek hebben veraangenaamd en wens hen het allerbeste voor hun toekomst. Hieronder enkele mooie pensioen gedichten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de pensioen teksten:
Pensioen teksten
Felicitatie zinnen en meer
Schrijftips
Pensioen kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de PENSIOEN KAARTEN >>

 • Bekijk hierboven pensioen teksten ter inspiratie

 • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

 • Pensioen kaartjes met voorgedrukte teksten


Bekijk alle pensioen kaarten >>


 

Pensioen gedichten voor mannen en vrouwen

Jij bent het soort persoon dat het beste in anderen naar boven brengt! Dank je voor alles wat je hebt gedaan. Ik wens je een leven vol succes en geluk!

Iemand als jij als medewerker te hebben is een geweldig geschenk geweest dat God me gegeven heeft. Ik wens je een heerlijk gepensioneerd leven! Je zult nooit vergeten worden.

Met pensioen gaan is niet stoppen, verdwalen, het rustiger aan doen, of je oud voelen. Met pensioen gaan is genieten van de langste vakantie van je leven. Moge God je verlichten op deze nieuwe reis van je.

Ik wil dat je weet dat het een zegen is geweest om de afgelopen jaren met je samen te werken. Ik hoop dat je geniet van elke minuut van je pensioen. We zullen je zo missen!

Eindelijk, de dag van je pensioen is gekomen. We zullen je hier missen. Ik bid voor een gelukkig en gezond leven voor je.

Ik wens je een stressvrij, ontspannen en geweldig pensioen. Wij zullen jouw wijsheid en ervaring missen, maar bovenal zullen wij de aanmoediging missen die je voor ons bent geweest. Wij wensen je een heel gelukkig pensioen.

Op een van de beste werkers van dit kantoor. Beste wensen voor je toekomst. Zoals je al die jaren hartstochtelijk hebt gewerkt, geniet nu hartstochtelijk van je vrijheid. Fijne pensionering!

Pensioen gedichten
Bron: Greetz
Pensioen kaart
Bron: Greetz

Meer met de vut gedichten

Ga niet met pensioen met spijt over wat je niet kon doen. Met pensioen gaan met ambities over wat je nu gaat doen. Gefeliciteerd. Blijf genieten van de dingen die je altijd al wilde doen, maar niet kon. Moge God je zegenen en je in goede gezondheid houden.

Gefeliciteerd met je pensionering. Je zult gemist worden. Je maakte elke dag op het werk leuker en makkelijker. Dank je dat je zo’n speciale vriend bent om me te steunen. Moge God je zegenen voor jouw goede daden. Geniet van je pensioen.

Vandaag neem je afscheid van je verantwoordelijkheden als professional, maar je zult altijd mijn favoriete collega blijven, wat er ook gebeurt. Ik wens je een gezegende toekomst. Fijne pensionering!

Het maakt me verdrietig je lachende gezicht niet elke dag te zien, maar ik weet dat je alle goede dingen in het leven verdient. Geniet met volle teugen van jouw pensioen.

Beste wensen met je pensioen. Je bent een inspirerende figuur voor ons allemaal. We zullen ons jou en je lessen voor altijd herinneren.

We hebben veel van je geleerd. Dank je voor al jouw werk en service. We zullen je allemaal erg missen. Wij wensen je een geweldige toekomst. Gefeliciteerd met je pensionering.

Mooie pensioen gedichten voor een collega

 1. Het begin van een nieuw avontuur:

  Met pensioen gaan, een nieuw begin, Een avontuur wacht, vol hoop van binnen. Geen deadlines meer, geen hectische dagen, Alleen nog rust, in zonnestralen gevangen.

  Collega, je hebt je strepen verdiend, Jarenlang gewerkt, nooit gezwicht. Nu breekt de tijd van rust en vrije lach, Geniet van elke dag, maak elke momentenpracht.

 2. Einde van de werkcarrière:

  Het gordijn valt, de spotlights gaan uit, De werkcarrière bereikt haar eindfluit. Geen vergaderingen, geen rapporten meer, Alleen nog herinneringen aan wat eens was, keer op keer.

  Collega, je hebt je sporen verdiend, Je hebt je tijd en energie goed besteed. Nu opent zich een deur naar een nieuw gebied, Waar vreugde en vrije tijd hand in hand gaan, geniet.

 3. Een leven zonder kantoorgebrom:

  Vaarwel aan de vergaderingen, het kantoorgebrom, Het is tijd voor pensioen, een nieuw levensdom. Geen wekker die je dwingt uit bed te stappen, Alleen nog vrijheid, waar je van zult happen.

  Collega, je hebt je werk met trots gedragen, Door successen en uitdagingen geslagen. Nu is het tijd voor de volgende fase, Waar ontspanning heerst, als een warme zomerbries.

 4. Een ode aan de jaren van inzet:

  In jaren van inzet, met toewijding groot, Heb jij je werk gedaan, met een hart dat bloeit. Nu sluit je het hoofdstuk van je carrière af, Met pensioen, een rustiger levensgraf.

  Collega, je hebt bergen verzet, Elke dag gewerkt, nooit versleten in het bed. Maar nu is het tijd om te ontspannen, Te genieten van de zonsondergang, zonder zorgen te plannen.

 5. Vrije vogel van het kantoor:

  Eenmaal gevangen in het kantoor, Nu een vrije vogel, zonder spoor. Geen papieren stapels, geen eindeloos vergaderen, Alleen nog vreugde, zonder te bezweren.

  Collega, je vleugels zijn nu vrij, Zweef door de lucht, hoog in de wei. Geniet van de vrijheid, het pensioenleven, Je hebt het verdiend, alles gegeven.

 6. Een nieuwe reis begint:

  Het is tijd om de laptop dicht te klappen, Het werk te verlaten, zonder zich in te schrapen. Het pensioen roept, als een vriendelijke bel, Een nieuw avontuur, waar je naartoe snel.

  Collega, je hebt de top bereikt, Elke taak volbracht, geen doel onbereikt. Nu begint een reis zonder einde, Waar pensioenjaren als gouden draden verweven.

 7. Een zee van tijd:

  Een zee van tijd, strekt zich uit voor jou, Geen werkverplichtingen, geen stress in het nauw. Laat elke golf van pensioenplezier, Je overspoelen, keer op keer.

  Collega, je hebt de oceaan van werk bevaren, Nu zijn het pensioenjaren die je zult ervaren. Vaar rustig, laat je zorgen los, Geniet van elke golf, in pensioenroos.

 8. De kunst van het niksen:

  Niksen is een kunst, een talent op zich, En nu is het jouw beurt, zonder enig berispt. Geen agenda’s vol taken, geen strakke tijdslijn, Alleen nog ontspanning, puur en fijn.

  Collega, je hebt hard gewerkt, dag na dag, Nu is het tijd om te rusten, zonder dat het mag. Dompel jezelf onder in het nietsdoen, Ontdek de vreugde, van niets te hoeven toen.

 9. Herinneringen als schatten:

  In de lade van herinneringen, vol en diep, Ligt de schat van jaren, waar je altijd op hoopte. Geen e-mails, geen telefoontjes, geen werklast meer, Alleen nog herinneringen, als een dierbare sfeer.

  Collega, je hebt de schat vergaard, In de vorm van ervaring, diep en vermaard. Moge je pensioenleven rijk zijn als goud, Gevuld met geluk, gezondheid en een vredige hout.

 10. Een pensioenreis begint:

  De koffer is gepakt, het ticket in de hand, Het is tijd voor pensioen, een reis zonder band. Geen dagelijkse route, geen verplichte stop, Alleen nog avontuur, van top tot top.

  Collega, je reis begint nu pas, Elke dag een nieuw avontuur, een glas vol glas. Moge je pensioenreis prachtig zijn, Gevuld met liefde, vreugde en een glimlach als schijn.

 11. Een feest van vrije tijd:

  De klok slaat twaalf, het werk is gedaan, Het is tijd voor pensioen, een nieuw begin van een baan. Geen overuren, geen werklast meer, Alleen nog vrije tijd, keer op keer.

  Collega, het feest van vrije tijd wacht, Geen deadlines meer, geen strakke macht. Dans door de dagen, zing met de wind, Geniet van elk moment, waar vrije tijd begint.

Een pensioen gedicht toevoegen aan deze pagina? Of een correctie doorgeven? Reageer hieronder.

Meer: