Pensioen kaart

Iemand gaat met pensioen. Wat kan je nu precies doen om deze persoon even in het zonnetje te zetten. Overigens gaat iemand maar één keer in het leven met pensioen. Dit betekent dus dat het een hele speciale dag is. Daar horen cadeautjes bij en een bos bloemen om hem of haar te bedanken en een bericht. Een bericht… Zo’n bericht of wens wordt meestal geschreven op een kaartje dat wordt bijgevoegd bij een bos bloemen of bij een cadeau. Maar waar de meeste mensen op vastlopen is wat ze op dit kaartje of in de brief moeten schrijven. Ze weten heel goed wat voor soort werknemer de persoon is geweest of wat voor persoon hij of zij is, maar toch is het vaak lastig om dit op papier over te brengen en goed op te schrijven op papier. Hieronder meer over pensioen kaarten en bekijk ze.

Maak hieronder je keuze en bekijk de pensioen teksten:
Pensioen teksten
Felicitatie zinnen en meer
Schrijftips
Pensioen kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de PENSIOEN KAARTEN >>

 • Bekijk hierboven pensioen teksten ter inspiratie

 • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

 • Pensioen kaartjes met voorgedrukte teksten


Bekijk alle pensioen kaarten >>


 

Dit heeft er hoofdzakelijk mee te maken omdat het bericht dat je zou willen vertellen nog zo duidelijk kan zijn, maar het onder woorden brengen van dit bericht best lastig is. Daarom zijn er vele websites opgezet waar je allerlei voorbeeldteksten kunt vinden. Deze teksten kunnen je helpen bij het maken van persoonlijke teksten die je aan een persoon die met pensioen gaat kunt schrijven.

Pensioen kaart
Bron: Greetz

Een persoonlijke pensioen kaart met een tekst of gedicht

Een van de meest voorkomende cadeaus die een persoon met pensioen krijgt is een bos bloemen. Vaak wordt dit gezien als een teken van waardering en daar hoort natuurlijk een kaartje bij. Op dit kaartje kun je de tekst schrijven die van toepassing is op de persoon. Als je vastloopt met het schrijven van je tekst, dan is het een goede tip om terug te denken aan hoe de persoon is als werknemer of als collega of hoe de persoon is qua persoonlijkheid. Door dit soort eigenschappen voor je te halen, is het makkelijker om een persoonlijke tekst te schrijven voor deze persoon.

Bedenk je dat je niet meer met de persoon samen zult werken en dat het daarom ook een soort afscheidsbrief is die je gaat schrijven. Dit hoeft zeker geen beladen tekst te zijn. Je kunt iemand ook veel geluk wensen in de periode die komen gaat met een tikkeltje humor.

Met de vut kaart
Bron: Greetz

Voorbeeldteksten voor iemand die met pensioen gaat

Hieronder enkele voorbeeldteksten ter inspiratie:

Na een heel leven hard werken is het nu de hoogste tijd voor een nieuwe fase. Veel geluk!

Je was een geweldige collega. We zullen je missen, maar je pensioen heb je zeker verdiend!

Met het pensioen dat aangebroken is zul je geen last meer van ons hebben. We zullen het moeten doen met de kennis die je voor ons achtergelaten hebt

Het klinkt alsof je heel oud bent nu je het hebt over een pensioen, maar je bent juist heel jong. Je leven begint nu pas. Geniet ervan!

Ga maar lekker genieten van je pensioen, je hebt het verdiend. Heel veel geluk met alles wat je hierna gaat doen!

Meer pensioenkaart teksten

 1. “Beste [Naam], jouw pensioen is niet alleen het einde van een professionele reis, maar ook het begin van een nieuw avontuur. Moge dit nieuwe hoofdstuk gevuld zijn met geluk, gezondheid en vervulling. Gefeliciteerd!”
 2. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Moge elk moment van je nieuwe levensfase stralen als de zon die je verdient na al die hard gewerkte dagen. Geniet van de rust, geniet van de vrijheid, geniet van het leven.”
 3. “Aan een bijzondere collega, terwijl je de werkvloer verlaat, laat je een blijvende indruk achter. Je inzet, wijsheid en vriendelijkheid zullen altijd herinnerd worden. Moge je pensioen net zo speciaal zijn als jij bent.”
 4. “Beste [Naam], jouw pensioen is als een canvas waarop je nu vrij bent om de kleuren van je dromen en verlangens te schilderen. Moge elk penseelstreek gevuld zijn met vreugde, avontuur en tevredenheid. Van harte gefeliciteerd!”
 5. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Je hebt niet alleen een baan verlaten, maar je hebt ook de deur geopend naar een wereld van onbegrensde mogelijkheden. Moge elk moment van je pensioen net zo waardevol zijn als goud.”
 6. “Aan een collega die niet alleen een geweldige professional was, maar ook een vriend. Je pensioen is een welverdiende rust na jaren van toewijding. Moge je dagen gevuld zijn met geluk, lachen en dromen die uitkomen.”
 7. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Terwijl je de werkvloer verlaat, hoop ik dat je elke dag begint met een glimlach en eindigt met tevredenheid. Moge je pensioenjaren even prachtig zijn als de zonsondergang.”
 8. “Beste [Naam], je hebt niet alleen je werk volbracht, maar ook harten gewonnen met je vriendelijkheid en positiviteit. Terwijl je met pensioen gaat, laat je een erfenis achter van inspiratie en warme herinneringen. Van harte gefeliciteerd!”
 9. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Je hebt de top van de carrièreladder bereikt, en nu is het tijd om van het uitzicht te genieten. Moge je pensioenjaren net zo indrukwekkend zijn als je professionele prestaties.”
 10. “Aan een gewaardeerde collega, gefeliciteerd met je pensioen! Je hebt niet alleen taken volbracht, maar ook een impact gehad op levens. Moge je pensioen gevuld zijn met momenten die je hart verwarmen en een glimlach op je gezicht toveren.”
 11. “Gefeliciteerd, [Naam]! Je hebt niet alleen de sleutels van je kantoor achtergelaten, maar ook de deur geopend naar een wereld van vrije tijd en zelfontdekking. Moge je pensioenjaren een betoverend hoofdstuk van je leven worden.”
 12. “Beste [Naam], met je pensioen begint een nieuw hoofdstuk, een hoofdstuk waarin je niet gebonden bent aan deadlines en vergaderingen. Moge dit hoofdstuk gevuld zijn met rust, liefde en alles waar je hart naar verlangt. Van harte gefeliciteerd!”
 13. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Nu kun je elke dag als een zaterdag beschouwen, zonder wekker en zonder verplichtingen. Moge je pensioenjaren net zo ontspannen zijn als een weekend vol zonneschijn.”
 14. “Aan een bijzondere collega die met pensioen gaat, laat de komende jaren een symfonie van vreugde zijn. Moge elk moment een harmonie zijn van geluk, gezondheid en vervulling. Van harte gefeliciteerd!”
 15. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Terwijl je het professionele toneel verlaat, stap je in het schitterende podium van pensioen. Moge elk acte van je nieuwe leven gevuld zijn met applaudisserend geluk en staande ovaties van voldoening.”
 16. “Beste [Naam], je pensioen markeert het einde van een prachtig hoofdstuk en het begin van een nog mooier vervolg. Moge elk bladzijde van je pensioenverhaal een nieuw avontuur onthullen en je hart vervullen met vreugde.”
 17. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Je hebt de sleutel van het kantoor ingeleverd, maar nu opent zich de deur naar een wereld van eindeloze mogelijkheden. Moge elk moment van je pensioen als een kostbaar juweel zijn.”
 18. “Aan een geweldige collega, gefeliciteerd met je pensioen! Je hebt niet alleen projecten afgerond, maar ook vriendschappen gesmeed. Moge je pensioen gevuld zijn met de warmte van vriendschap en de vreugde van gedeelde momenten.”
 19. “Gefeliciteerd, [Naam]! Terwijl je met pensioen gaat, laat je een leegte achter op kantoor, maar vul je je leven met de rijkdom van vrije tijd en persoonlijke ontdekkingen. Moge elk moment van je pensioen een schat zijn.”
 20. “Beste [Naam], gefeliciteerd met je pensioen! Je hebt niet alleen je handtekening op documenten achtergelaten, maar ook een blijvende indruk op onze harten. Moge je pensioenjaren net zo onvergetelijk zijn als de momenten die je met ons hebt gedeeld.”
 21. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Je hebt de deur van het kantoor achter je dichtgetrokken, maar nu opent zich een wereld van onbegrensde mogelijkheden voor je. Moge elk pad dat je bewandelt, gevuld zijn met geluk en succes.”

Meer: