Grappige pensioen teksten

Wanneer de dag, waarnaar iemand zo lang heeft naar uitgekeken, eindelijk daar is dan is een feest nooit ver weg. Met pensioen gaan is de kroon op een lange carrière en dat moet gevierd worden. De meeste mensen zijn op hun pensioenleeftijd nog heel vitaal en kunnen niet wachten om aan al hun geplande activiteiten te beginnen. Een grappige tekst op een kaart is altijd een mooie herinnering aan die dag. Wij hebben voor jou een aantal grappige pensioen teksten verzameld, er zit vast wel eentje bij die van toepassing is.

Maak hieronder je keuze en bekijk de pensioen teksten:
Pensioen teksten
Felicitatie zinnen en meer
Schrijftips
Pensioen kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de PENSIOEN KAARTEN >>

 • Bekijk hierboven pensioen teksten ter inspiratie

 • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

 • Pensioen kaartjes met voorgedrukte teksten


Bekijk alle pensioen kaarten >>


 
Pensioen tekst kaart humor
Bron: Greetz

Enkele grappige pensioen teksten

Geniet van je pensioen! Het is de enige periode in je leven waarin je wegkomt met niets te doen.

Met pensioen gaan is het begin van die tijd in je leven waarin je achterover kunt leunen en advies geven aan anderen, ook al heb je het in je eigen leven zelf nooit gevolgd.

Ouder worden, breekbare botten, doktersbezoeken, medische controles en een zwakke blaas – kijk je nog steeds uit naar je pensioen?

Het grappige aan een pensioen is dat je het belang van een ziektekostenverzekering meer op prijs stelt dan voordien.

Denk je dat een pensioen avontuurlijk is? Nou, als je het uit bed komen, je lichaam naar de bank slepen en in het menu van een afhaalrestaurants duikt, meetelt. Veel plezier!

Na je pensionering word je lichaam ouder, groeit je hart en je geest wordt jonger. Ik wens je het allerbeste om daar mee te leren leven! Van harte gefeliciteerd want niet iedereen wordt oud genoeg om er van te genieten.

Pensioen is de periode dat je gaat beseffen hoe je al die jaren hebt verspild aan het proberen volwassen worden terwijl je zult inzien dat je aan het eind toch weer kind wordt. Veel plezier!

Weet je nog al die dingen die je zou gaan doen als je met pensioen was? Veeg ze maar van je bucket list af want je zult ofwel te oud zijn of te arm om ze nu te betalen. Gefeliciteerd met je pensioen!

Gefeliciteerd met je twee nieuwe beste vrienden bij je pensionering. Hun namen zijn Bed en Bank. Wedden dat jullie de beste maatjes worden?

Pensioen is als een oneindige weekendparty, behalve dat je niet meer zoveel kunt drinken, geen lief meer zult vinden en niet de hele nacht op kunt blijven, zelfs als je dat wilt. Gefeliciteerd!

Je hebt je hele leven je gezondheid opgeofferd aan hard werken, zodat je meer geld kon verdienen voor een zorgeloos pensioen. Nu ga je je realiseren dat je al het geld zult moeten uitgeven om gezond te blijven. Geef vooral niet op!

Grappige pensioen tekst
Bron: Greetz

Humoristische teksten voor een pensioen (man of vrouw)

 1. “Beste [naam], gefeliciteerd met je pensioen! Nu kun je eindelijk fulltime gaan genieten van de dingen waar je goed in bent: dutjes doen, koffie drinken en praten over ‘de goede oude tijd’.”
 2. “Gefeliciteerd met je pensioen! Nu heb je alle tijd van de wereld om die onmogelijke sudoku’s op te lossen, omdat je geen excuus meer hebt om te zeggen dat je ‘geen tijd’ hebt!”
 3. “Pensioen is als een langverwachte vakantie, maar dan zonder het risico dat je je paspoort vergeet. Geniet van de reis, [naam], en maak je geen zorgen als je af en toe verdwaalt in de gangen van de supermarkt.”
 4. “Na zoveel jaren werken, verdien je nu een pauze. Pensioen is eigenlijk gewoon een elegante manier om te zeggen: ‘Ik ben met verlof voor onbepaalde tijd.’ Geniet ervan!”
 5. “Beste [naam], gefeliciteerd met je pensioen! Vanaf nu hoef je niet meer naar de wekker te luisteren, tenzij je ’s ochtends vroeg naar de bakker moet voor vers gebakken brood. Oh, de geneugten van het pensioen!”
 6. “Pensioen betekent niet dat je stopt met werken; het betekent dat je stopt met werken voor iemand anders. Vanaf nu werk je alleen nog maar voor de glimlach op je eigen gezicht. Proost op jouw nieuwe baas: jij!”
 7. “Gefeliciteerd, [naam]! Je hebt officieel je promotie gekregen tot ‘professionele luiaard’. Maak je klaar om te ontspannen, achterover te leunen en de wereld te laten draaien zonder jouw dagelijkse inspanningen.”
 8. “Pensioen is de enige fase in het leven waarin je kunt zeggen dat je ‘je carrière hebt afgerond’ zonder dat mensen denken dat je een mislukte kunstenaar bent. Geniet van je welverdiende rust!”
 9. “Beste [naam], gefeliciteerd met je pensioen! Nu kun je eindelijk toegeven aan je ware roeping: professionele bankzitter en afstandsbedieningkoning. Veel plezier met je nieuwe titel!”
 10. “Pensioen is als een reep chocolade – het duurt niet lang als je er ten volle van geniet. Dus gooi die agenda weg, vergeet je wekker en laat het leven je leiden. Je hebt het verdiend!”
 11. “Nu je met pensioen bent, kun je de wereld zien. Begin met de woonkamer, dan de keuken en wie weet waar de dag je zal brengen! Avontuur wacht op elke hoek van je eigen huis.”
 12. “Gefeliciteerd met je pensioen, [naam]! Je hebt officieel de licentie verdiend om rond te lopen in je badjas tot halverwege de middag. Je hebt het verdiend, dus geniet ervan zonder schuldgevoel!”
 13. “Pensioen betekent niet dat je stopt met leren. Het betekent gewoon dat je nu leert hoe je de perfecte mojito maakt en de kunst van het schommelstoelzitten perfectioneert. Proost op een leven vol nieuwe vaardigheden!”
 14. “Beste [naam], nu je met pensioen bent, kun je eindelijk toegeven dat je de ‘Ctrl+Alt+Delete’ knoppen van je leven hebt gevonden. Geniet van de vrijheid om te herstarten en te genieten van een nieuw hoofdstuk!”
 15. “Pensioen is als een oneindige zaterdagochtend. Geen wekker, geen verplichtingen, alleen maar koffie en kranten. Geniet van je weekend, [naam], het duurt nu de rest van je leven!”
 16. “Gefeliciteerd met je pensioen! Nu kun je eindelijk zeggen wat je echt denkt, zonder je zorgen te maken over een formele e-mailreactie. Voor de duidelijkheid: je bent geweldig, maar die koffie was echt verschrikkelijk.”
 17. “Pensioen is de enige baan waarvoor je geen sollicitatiebrief hoeft in te dienen. Je hebt de positie al, en het enige wat je hoeft te doen is ontspannen. Goed gedaan, [naam], je hebt het gehaald!”
 18. “Beste [naam], gefeliciteerd met je pensioen! Nu kun je officieel deel uitmaken van de ‘Ik heb geen idee welke dag het is’ club. Maak je geen zorgen, we zullen je helpen herinneren aan belangrijke dingen zoals je eigen verjaardag!”
 19. “Pensioen is als een diploma voor volwassenen. Je hebt alle proeven doorstaan, en nu is het tijd om te pronken met je ‘cum laude in luieren’. Geniet van je nieuwe status, [naam]!”
 20. “Gefeliciteerd met je pensioen, [naam]! Je hebt nu de vrijheid om te kiezen tussen een dutje op de bank of een dutje in bed. Ah, de moeilijke beslissingen van het pensioenleven!”
 21. “Pensioen is als een lange vakantie in een tropisch paradijs. Maar dan zonder de zonneschijn, het strand en de palmbomen. Eigenlijk is het gewoon een lange vakantie in je eigen huis. Maar hey, je hoeft niet in te pakken!”
 22. “Beste [naam], gefeliciteerd met je pensioen! Vanaf nu ben je officieel aangesteld als de directeur van je eigen leven. Vergeet niet af en toe een vergadering te houden met je innerlijke kind en innerlijke chef-kok!”
 23. “Pensioen betekent niet dat je stopt met werken; het betekent dat je stopt met werken voor een salaris. Maar maak je geen zorgen, je pensioencheque komt in de vorm van ontspanning, vreugde en een heleboel lachen.”

Meer: