Pensioen humor

De tijd is aangebroken dat iemand met pensioen gaat. Voor sommige mensen is dit een heel belangrijke fase in het leven omdat het nu de tijd is om te stoppen met werken. Sommige mensen hebben zoveel plezier gehad in het werk dat ze deden dat ze het wat moeilijk vinden om afscheid te nemen van hun werkleven. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer ze een heel leven lang hebben gewerkt om een bepaald doel te behalen of om een carrière te maken. Daarnaast zijn er ook mensen die er wel blij mee zijn dat het pensioen nu aangebroken is. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer zij het gevoel hebben dat zij in hun werkleven alles hebben gegeven om hun werkleven tot een goed einde te brengen of wanneer zij er echt aan toe zijn om met pensioen te gaan. Hieronder meer over pensioen humor teksten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de pensioen teksten:
Pensioen teksten
Felicitatie zinnen en meer
Schrijftips
Pensioen kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de PENSIOEN KAARTEN >>

 • Bekijk hierboven pensioen teksten ter inspiratie

 • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

 • Pensioen kaartjes met voorgedrukte teksten


Bekijk alle pensioen kaarten >>


 

Er zijn mensen die er wel de humor van inzien wanneer ze met pensioen gaan en daarom is het voor jou nu de hoogste tijd om je zelf creatief te laten gaan. Je kunt een tekst gaan bedenken die je helpt om de persoon die met pensioen gaat het beste te wensen. Niet alle wensen hoeven beladen te zijn, maar er mag ook zeker humor bij komen kijken.

Pensioen humor
Bron: Greetz

Humoristische teksten voor pensioen bedenken

Het zal misschien niet meteen makkelijk zijn om een goede en leuke tekst te bedenken voor iemand die met pensioen gaat, maar houd je de persoon aan wie je schrijft voor ogen. Zo kom je al een heel eind. Wanneer je hebt bedacht wat voor persoon hij of zij is en wat je hem zou willen vertellen, is het alleen nog maar bedenken hoe je dit over wilt brengen. En dit is waar veel mensen op vastlopen.

Want het bedenken van een boodschap is niet altijd moeilijk, maar wel vaak de manier waarop je het zou willen vertellen. Daarom zijn er tal van websites te vinden waarop je inspiratie teksten kunt vinden. Wij hebben een aantal leuke teksten voor je op een rij gezet zodat je hier verder mee kunt.

AOW pensioen humor
Bron: Greetz

Grappige en humoristische pensioen zinnen

De voorbeelden kunnen worden gebruikt als bron van inspiratie. Vergeet niet dat het gaat om een persoonlijke boodschap. Desgewenst kan je de teksten dus aanpassen.

We zijn gelukkig eindelijk van je af op kantoor. Ga maar snel met pensioen (grapje!)

We zeiden toch al dat je echt oud word. Nu ga je ook nog met pensioen. Geniet ervan!

Vanaf nu heb je zeeën van tijd. Maak de juiste keuzes wat je ermee doet!

Na hard werken en leven voor de poen, mag je nu eindelijk met pension!

Je pensioen is aangebroken en dat betekent dat wij het zonder je moeten doen. Geniet van de vrijheid!

Meer grappige pensioen teksten

 1. “Beste [Naam], het is eindelijk tijd om je wekker te begraven en je agenda te verbranden! Gefeliciteerd met je pensioen. Vanaf nu zijn je enige deadlines die van de koffiemachine en het dutje na de lunch.”
 2. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Je hebt de gouden medaille verdiend voor het ontwijken van vergaderingen en het overleven van kantooretiquette. Nu ben je vrij om te heersen over je eigen koninkrijk van luieren.”
 3. “Collega, je hebt officieel je PhD in Pensioenologie behaald! De enige examens die je nu nog hebt, zijn de keuze tussen een dutje op de bank of een dutje in bed. Moge je studie van ontspanning vruchten afwerpen!”
 4. “Aan de kampioen in het vermijden van de koffiemachinekliekjes en de held in het overleven van de maandagochtendvergaderingen, gefeliciteerd met je pensioen! Nu kun je diep ademhalen en genieten van de aroma’s van vrijheid.”
 5. “Beste [Naam], gefeliciteerd! Je hebt nu een doctoraat in het ontwijken van verplichtingen en een masterdiploma in het perfectioneren van de kunst van het niksen. Welkom in de wereld van eindeloze vrije tijd!”
 6. “Collega, nu je met pensioen gaat, kun je eindelijk zeggen wat je echt denkt zonder je zorgen te maken over ‘professionele’ repercussies. Maar pas op, eerlijkheid kan verslavend zijn. Geniet van je nieuwe superkracht!”
 7. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Je kunt nu je kantoorkleding inruilen voor een nieuw uniform: de officiële outfit van de ‘Vrijetijds Troepen’. Comfortabel, casual en altijd in stijl.”
 8. “Aan de meester in het maken van ‘belangrijke’ documenten: het is tijd om je pen met pensioen te sturen! Je schrijft nu alleen nog je eigen bucketlist en boodschappenlijst. Moge de inkt van het plezier nooit opdrogen!”
 9. “Collega, gefeliciteerd met je pensioen! Nu kun je de kunst van het ‘goed genoeg’ perfectioneren en leren hoe je jezelf kunt belonen voor zelfs de kleinste prestaties. Een dutje? Ja, dat telt zeker als prestatie!”
 10. “Aan de meester in het ontcijferen van onbegrijpelijke e-mails en het navigeren door kantoorpolitiek: je hebt je sporen verdiend. Maar nu is het tijd om de enige politiek te omarmen die er echt toe doet – de politiek van ontspanning!”
 11. “Gefeliciteerd, [Naam]! Je bent nu officieel afgestudeerd aan de ‘School van Geen Stress’. Geen tentamens meer, alleen nog examens in het kiezen van welke serie je als volgende gaat bingewatchen. Je slaagt met vlag en wimpel!”
 12. “Collega, nu je met pensioen gaat, is het tijd om je LinkedIn-status bij te werken naar ‘Professionele Vrijbuiter’. Je hebt de wereld van deadlines verlaten en betreedt nu het koninkrijk van eindeloze mogelijkheden. Veel plezier met je nieuwe titel!”
 13. “Aan de kampioen in het overleven van de maandagblues en het verslaan van de printerdemonen, gefeliciteerd met je pensioen! Vanaf nu zijn je enige uitdagingen het vinden van de afstandsbediening en het beslissen welke pantoffels je vandaag draagt.”
 14. “Beste [Naam], gefeliciteerd! Je hebt je nu gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in het discipline van ontspanning. Je hebt de marathon van werk overleefd, nu is het tijd om te schitteren in de ontspanningsarena.”
 15. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Je hebt nu de officiële licentie om de dag te besteden aan activiteiten waarvan anderen denken dat het tijdverspilling is. Maar jij weet wel beter – het is gewoon een dag in het leven van een gepensioneerde professional.”
 16. “Collega, nu je met pensioen gaat, kun je eindelijk toegeven aan je ware passie: het verzamelen van dutjes. Je hebt nu alle tijd van de wereld om je dutjes te perfectioneren en je eigen dutjesmuseum te creëren. Veel succes met je nieuwe hobby!”
 17. “Aan de expert in het ontlopen van ‘cc’-e-mails en het navigeren door de kantoordoolhof, gefeliciteerd met je pensioen! Nu kun je jezelf kronen tot de koning van de woonkamer en de koningin van ontspanning. Lang leve de royale rust!”
 18. “Gefeliciteerd, [Naam]! Je hebt de trofee verdiend voor ‘Beste in het Vermijden van de Vrijdagmiddagvergaderingen’. Nu kun je elke middag bestempelen als vrijdagmiddag en genieten van de zoete smaak van bevrijding.”
 19. “Collega, met pensioen gaan is als het behalen van een diploma in ‘Overleven zonder Koffieautomaat’. Je hebt bewezen dat je zonder de cafeïneboost kunt en nu ben je vrij om te genieten van decaf en de zachte geneugten van pensioen.”
 20. “Aan de meester in het verbergen van de snoepvoorraad en het omzeilen van de kantoor-dieetpolitie: gefeliciteerd met je pensioen! Nu kun je genieten van je favoriete snacks zonder angst voor represailles. Het enige dieet dat telt, is het dieet van geluk!”
 21. “Gefeliciteerd, [Naam]! Je hebt de marathon van je carrière voltooid en nu is het tijd om te ontspannen in de hangmat van pensioen. Geen zweet meer, alleen nog de zoete bries van vrije tijd die je zachtjes wiegt. Geniet ervan!”

Een humoristische pensioen tekst of gedicht toevoegen aan deze pagina? Stuur ons een e-mail of reageer hieronder.

Meer: