Met de vut teksten

Met de vut of met pensioen gaan, wie droomt er nu niet van zou je denken? Maar niet iedereen staat er direct op te wachten. Dit zijn vaak mensen die het gevoel hebben dat hun werk er nog helemaal niet op zit of dat ze nog veel meer in hun mars hebben dan dat ze hebben laten zien. Dat kan ook wel kloppen want er zijn nog zoveel meer mogelijkheden die vaak onontdekt blijven. Maar toch is het een onvermijdelijke fase in het leven. Het pensioen of de vut is aangebroken en nu is het ook voor jou de hoogste tijd om je creatieve brein te laten spreken. Want je laat natuurlijk niet zomaar iemand gaan. Wanneer iemand met pensioen gaat is het een belangrijk moment. Hieronder meer over met de vut teksten, bijvoorbeeld voor op een kaart.

Maak hieronder je keuze en bekijk de pensioen teksten:
Pensioen teksten
Felicitatie zinnen en meer
Schrijftips
Pensioen kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de PENSIOEN KAARTEN >>

 • Bekijk hierboven pensioen teksten ter inspiratie

 • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

 • Pensioen kaartjes met voorgedrukte teksten


Bekijk alle pensioen kaarten >>


 

Daarom zou je goed na moeten denken over een tekst die je de persoon mee zou willen geven. Deze tekst wordt vaak genoteerd op een kaartje dat bij een bos bloemen wordt toegevoegd. Een prachtige bos bloemen staat voor waardering en erkenning. De tekst op het kaartje zou dan van toegevoegde waarde moeten zijn.

Met de vut teksten
Bron: Greetz

Met de vut teksten verzinnen

Maar wat zou je dan op het kaartje kunnen schrijven? Een van de belangrijkste zaken die je op het kaartje zou kunnen zetten is wat voor persoon het is geweest als werknemer. Of je nu collega bent of misschien wel leidinggevende, de erkenning voor het verrichte werk van de persoon is ene belangrijke stap. Daarnaast kan het ook zijn dat je een familielid bent die de persoon wil feliciteren met de pensioengerechtigde leeftijd. Dan kun je helemaal creatief zijn omdat je ook heel veel weet van de persoonlijke eigenschappen van de persoon.

En dan is het nu de tijd om te gaan schrijven! Je weet niet waar je moet beginnen? Daarom helpen we je een handje. We hebben een aantal teksten voor je op een rij gezet. Deze teksten kun je gebruiken als bron van inspiratie en deze kunnen je helpen om je eigen persoonlijke met de vut tekst te bedenken.

Met de vut kaartje
Bron: Greetz

Met de vut zinnen

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Je hebt al je werk gedaan en nu mag je met pensioen! Heel erg bedankt voor alles!

Je bent echt niet oud ook al hoor je het woord pension. Je bent juist heel jong want je leven begint nu pas!

Je hebt je pensioen echt verdiend. Ga er lekker van genieten. Bedankt!

Het was fijn om met je samen te werken. Je wijsheden draag ik met me mee. Bedankt voor alles!

 Lieve (…naam). Ga lekker genieten van je oude dag met alle dingen die je leuk vind. Je hoeft nu niet meer te werken maar alleen nog te genieten!

Meer grappige met de VUT teksten

 1. “Gefeliciteerd met je VUT, [naam]! Vanaf nu hoef je niet meer met pensioen te gaan; je bent gewoon vervroegd begonnen met de derde helft van het leven. Laat de VUT-party beginnen!”
 2. “Beste [naam], nu je met de VUT gaat, kun je eindelijk toegeven aan je ware roeping: professionele zitzaktester en siëstatrainer. Veel plezier met je nieuwe carrière!”
 3. “Gefeliciteerd met je VUT! Nu kun je de wereld rondreizen zonder je zorgen te maken over vakantiedagen. Onthoud wel dat het VUT-leven niet altijd een vakantie is – soms moet je ook moeilijke beslissingen nemen, zoals de keuze tussen de rode of witte wijn.”
 4. “Pensioen is voor amateurs; jij gaat voor de VUT. Je hebt niet alleen je werk achtergelaten, maar je hebt ook de snelste uitgang gevonden. Geniet van je VUT, [naam], en maak je geen zorgen als je af en toe verdwaalt in de wereld van middagdutjes en Netflix-binges.”
 5. “Gefeliciteerd, [naam]! Met de VUT gaan is als ontsnappen uit de gevangenis van de kantoortuin. Nu kun je vrij rondlopen in de tuin van het leven en plukken wat je wilt – vooral als het om fruit gaat, dat is goed voor je gezondheid!”
 6. “Nu je met de VUT gaat, ben je officieel lid van de ‘Ik kan uitslapen op een dinsdag’-club. We hebben geen vergaderingen, geen deadlines, alleen maar eindeloze mogelijkheden om te doen waar je zin in hebt. Welkom bij de club!”
 7. “Gefeliciteerd, [naam]! Je hebt de snelweg naar de VUT genomen terwijl anderen nog steeds vastzitten in de file van het werkende leven. Vergeet niet af en toe achterom te kijken en te zwaaien naar je voormalige collega’s!”
 8. “Met de VUT gaan is als het winnen van de loterij, behalve dan dat je geen jackpotgeld hebt, maar wel een schat aan vrije tijd. Geniet van het VUT-leven, [naam], en vergeet niet om je vrije tijd slim te investeren in geluk en plezier!”
 9. “Beste [naam], gefeliciteerd met je VUT! Je bent nu officieel met pensioen, maar zonder de druk van volwassen zijn. Dus voel je vrij om af en toe te spelen alsof je weer een kind bent – het is de VUT-magie!”
 10. “Gefeliciteerd, [naam]! Met de VUT gaan is als een verjongingskuur, maar dan zonder de dure crèmes. Laat de stress achter je en omarm de nieuwe jij – de VUT-versie die altijd tijd heeft voor een kop koffie en een goed boek!”
 11. “Pensioen is voor de gewone stervelingen; jij gaat voor de VUT-goud. Nu kun je uitslapen terwijl anderen zich haasten naar het werk. Het enige wat je moet doen, is je wekker instellen op ‘wanneer je zin hebt’. Succes met die nieuwe routine!”
 12. “Met de VUT gaan is als een tweede kans op het leven, behalve dan dat je geen schuldige verleden hebt waarvoor je een tweede kans nodig hebt. Geniet van je VUT, [naam], je hebt het verdiend!”
 13. “Gefeliciteerd, [naam]! Met de VUT gaan is als de jackpot winnen in de loterij van het leven. Nu kun je achterover leunen, ontspannen en bedenken hoe je je nieuwe fortuin van vrije tijd gaat besteden.”
 14. “Nu je met de VUT gaat, ben je vrij als een vogel. Geen bazen, geen deadlines, alleen maar eindeloze luchten van mogelijkheden. Dus spreid je vleugels uit, [naam], en vlieg naar de horizon van je VUT-dromen!”
 15. “Gefeliciteerd met je VUT, [naam]! Nu kun je eindelijk je leven leiden op jouw eigen voorwaarden. Je hebt niet langer een baas, alleen nog maar een persoonlijke assistent die je helpt herinneren aan belangrijke data, zoals je eigen verjaardag!”
 16. “Met de VUT gaan is als het vinden van de heilige graal van het leven. Het is misschien niet gevuld met goud, maar het zit boordevol tijd voor avonturen, hobbies en ontspanning. Proost op je eigen VUT-graal!”
 17. “Gefeliciteerd, [naam]! Nu je met de VUT gaat, kun je eindelijk de ‘Ctrl+Alt+Delete’ knoppen van je leven vinden en herstarten zonder je zorgen te maken over vastlopende programma’s. Geniet van de nieuwe start!”
 18. “Beste [naam], met de VUT gaan is als het vinden van de fontein der jeugd. Je hebt misschien geen eeuwige jeugd, maar je hebt wel de tijd om te genieten van het leven alsof je jong bent. Laat de VUT-fontein maar stromen!”
 19. “Gefeliciteerd, [naam]! Met de VUT gaan is als het bereiken van de top van de berg. Je hebt de piek van het werkende leven bereikt en nu kun je genieten van het adembenemende uitzicht vanaf de top van de VUT-berg. Goed gedaan!”
 20. “Nu je met de VUT gaat, ben je officieel afgestudeerd aan de Universiteit van Hard Werken. Je hebt je diploma in Vervroegde Uittreding behaald met onderscheiding. Tijd om te feesten, Dr. [naam]!”

Meer: