Pensioen man

En dan ineens is het zover. Je echtgenoot gaat met pensioen. Hij wist het natuurlijk al langer en was er aanvankelijk ook best huiverig voor. Gelukkig op zijn werk en met zijn collega’s. Zou hij het allemaal niet vreselijk gaan missen? Echter, naarmate de tijd vorderde ging het idee te pensioneren hem steeds meer aanstaan. Hij begon er steeds meer met je over te praten. Langzaamaan groeide het besef dat hij echt niet zomaar in een gat hoefde te vallen na zoveel dienstjaren. In dit artikel lees je meer over pensioen man teksten en ideeën.

Maak hieronder je keuze en bekijk de pensioen teksten:
Pensioen teksten
Felicitatie zinnen en meer
Schrijftips
Pensioen kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de PENSIOEN KAARTEN >>

  • Bekijk hierboven pensioen teksten ter inspiratie

  • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

  • Pensioen kaartjes met voorgedrukte teksten


Bekijk alle pensioen kaarten >>


 

Het pensioen van een man voorbereiden

Beetje bij beetje groeide hij naar zijn pensioen toe. Was ook niet zo moeilijk, want naast gesprekken met jou en andere familieleden, hielpen collega’s hem “de grote dag” herinneren. Ze maakten er vooral geintjes over. “Op naar Luilekkerland!”

Automatisch begonnen jullie samen de “ouwe dag” in te vullen. Het meer tijd te kunnen besteden aan hobby’s. Later naar bed en langer uitslapen. Lange wandel- en fietstochten maken. Het inhalen van wat klussen in en om het huis. Met de kleinkinderen een dagje weg. Zoveel leuke dingen om naar uit te kijken.

Pensioen man
Bron: Greetz

Een zorgeloos pensioen

Nou ja, daar heeft hij dan ook zijn leven lang voor gewerkt. De verdienste om in alle vrijheid te bepalen wat je op een dag wil doen, en wanneer. Niet meer altijd vroeg uit de veren. Snel aankleden en ontbijten. Nooit meer in de file naar het werk. Hij ging er weliswaar fluitend heen, maar toch.

Nu kan hij eindelijk eens een dagje gaan vissen met de buurman, die vorig jaar pensioneerde. Een nieuw hok voor de hond bouwen. Een vijver maken achter in de tuin. Die duizend-stukjes-puzzel van zijn favoriete schilderij aaneenleggen. Dat bouwpakket van de space-shuttle in elkaar zetten, dat nog ingepakt in zijn kast staat.

Pensioen kaart man
Bron: Greetz

Een speciale dag, een speciale wens

 

“Deze keer eens een bosje bloemen voor jou. Eindelijk meer tijd voor je grootste passies. En voor onszelf natuurlijk. Je keek er ondertussen zo naar uit. Zoals je laatst zelf zei: “We maken er de mooiste tijd van ons leven van.”

“Je had het de laatste tijd nergens anders meer over. Nu is het dan eindelijk zover en mag je op je lauweren gaan rusten. Hoewel, met alle plannen die je me laatst uit de doeken deed, heb ik het idee dat je het alleen maar drukker krijgt. In alle vrijheid weliswaar, zonder enige werkdruk. Geniet ervan!”

“Bij deze een heerlijk Frans wijntje. We zullen hem zo snel mogelijk samen leegmaken. Om te proosten op de vele onvergetelijke dienstjaren, maar vooral op het idee dat het zo goed was. Dat we vanaf nu samen, in goede gezondheid, mogen genieten van onze vrijheid, de kinderen, de kleinkinderen en de reisjes die we nog op de rol hebben staan.”

Zelf een mooie pensioen tekst voor een man bedacht welke je wilt delen? Reageer dan hieronder.

Meer: