Pensioen man

En dan ineens is het zover. Je echtgenoot gaat met pensioen. Hij wist het natuurlijk al langer en was er aanvankelijk ook best huiverig voor. Gelukkig op zijn werk en met zijn collega’s. Zou hij het allemaal niet vreselijk gaan missen? Echter, naarmate de tijd vorderde ging het idee te pensioneren hem steeds meer aanstaan. Hij begon er steeds meer met je over te praten. Langzaamaan groeide het besef dat hij echt niet zomaar in een gat hoefde te vallen na zoveel dienstjaren. In dit artikel lees je meer over pensioen man teksten en ideeën.

Maak hieronder je keuze en bekijk de pensioen teksten:
Pensioen teksten
Felicitatie zinnen en meer
Schrijftips
Pensioen kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de PENSIOEN KAARTEN >>

 • Bekijk hierboven pensioen teksten ter inspiratie

 • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

 • Pensioen kaartjes met voorgedrukte teksten


Bekijk alle pensioen kaarten >>


 

Het pensioen van een man voorbereiden

Beetje bij beetje groeide hij naar zijn pensioen toe. Was ook niet zo moeilijk, want naast gesprekken met jou en andere familieleden, hielpen collega’s hem “de grote dag” herinneren. Ze maakten er vooral geintjes over. “Op naar Luilekkerland!”

Automatisch begonnen jullie samen de “ouwe dag” in te vullen. Het meer tijd te kunnen besteden aan hobby’s. Later naar bed en langer uitslapen. Lange wandel- en fietstochten maken. Het inhalen van wat klussen in en om het huis. Met de kleinkinderen een dagje weg. Zoveel leuke dingen om naar uit te kijken.

Pensioen man
Bron: Greetz

Een zorgeloos pensioen

Nou ja, daar heeft hij dan ook zijn leven lang voor gewerkt. De verdienste om in alle vrijheid te bepalen wat je op een dag wil doen, en wanneer. Niet meer altijd vroeg uit de veren. Snel aankleden en ontbijten. Nooit meer in de file naar het werk. Hij ging er weliswaar fluitend heen, maar toch.

Nu kan hij eindelijk eens een dagje gaan vissen met de buurman, die vorig jaar pensioneerde. Een nieuw hok voor de hond bouwen. Een vijver maken achter in de tuin. Die duizend-stukjes-puzzel van zijn favoriete schilderij aaneenleggen. Dat bouwpakket van de space-shuttle in elkaar zetten, dat nog ingepakt in zijn kast staat.

Pensioen kaart man
Bron: Greetz

Een speciale dag, een speciale wens

“Deze keer eens een bosje bloemen voor jou. Eindelijk meer tijd voor je grootste passies. En voor onszelf natuurlijk. Je keek er ondertussen zo naar uit. Zoals je laatst zelf zei: “We maken er de mooiste tijd van ons leven van.”

“Je had het de laatste tijd nergens anders meer over. Nu is het dan eindelijk zover en mag je op je lauweren gaan rusten. Hoewel, met alle plannen die je me laatst uit de doeken deed, heb ik het idee dat je het alleen maar drukker krijgt. In alle vrijheid weliswaar, zonder enige werkdruk. Geniet ervan!”

“Bij deze een heerlijk Frans wijntje. We zullen hem zo snel mogelijk samen leegmaken. Om te proosten op de vele onvergetelijke dienstjaren, maar vooral op het idee dat het zo goed was. Dat we vanaf nu samen, in goede gezondheid, mogen genieten van onze vrijheid, de kinderen, de kleinkinderen en de reisjes die we nog op de rol hebben staan.”

Meer pensioen teksten voor een man

 1. “Beste [Naam], het is met veel vreugde en waardering dat we je pensioen vieren. Moge deze nieuwe fase van je leven een tijd zijn van ontspanning, reflectie en het genieten van de dingen die er echt toe doen. Gefeliciteerd!”
 2. “Gefeliciteerd met je welverdiende pensioen, [Naam]! Terwijl je het formele werk afscheidt, begint een hoofdstuk van vrijheid en onbegrensde mogelijkheden. Moge je dagen worden gevuld met vreugde, gezondheid en de vervulling van langgekoesterde dromen.”
 3. “Aan een man van wijsheid en toewijding, gefeliciteerd met je pensioen! Jouw inzet en leiderschap hebben niet alleen het team geïnspireerd, maar ook de weg vrijgemaakt voor een prachtige toekomst vol persoonlijke ontdekkingen. Geniet van deze nieuwe reis!”
 4. “Gefeliciteerd, [Naam]! Je hebt niet alleen een loopbaan afgesloten, maar ook een erfenis van integriteit en hard werken achtergelaten. Moge je pensioenjaren getuige zijn van de oogst van de zaden van succes die je hebt geplant.”
 5. “Beste [Naam], met je pensioen begroeten we niet alleen het einde van een professionele reis, maar ook het begin van een periode van vrijheid waarin je de regisseur bent van je eigen avontuur. Moge elk moment je hart vullen met vreugde en tevredenheid.”
 6. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Je hebt niet alleen bergen verzet in je carrière, maar ook inspiratie geboden aan degenen om je heen. Moge het komende hoofdstuk van je leven gevuld zijn met rust, voldoening en nieuwe hoogten om te bereiken.”
 7. “Aan een man die altijd klaarstond met vastberadenheid en vriendelijkheid, gefeliciteerd met je pensioen! Je hebt niet alleen gewerkt aan projecten, maar ook aan het bouwen van relaties die een leven lang meegaan. Moge je pensioen net zo verrijkend zijn als je professionele bijdragen.”
 8. “Gefeliciteerd, [Naam]! Terwijl je je stropdas ophangt en de formele routine achter je laat, nodig ik je uit om te genieten van de eenvoudige geneugten van het leven. Moge je pensioen gevuld zijn met momenten van geluk, ontspanning en zelfontdekking.”
 9. “Beste [Naam], gefeliciteerd met je pensioen! Je hebt niet alleen je stempel gedrukt op de zakelijke wereld, maar ook op de harten van degenen die het voorrecht hadden om met je samen te werken. Moge je pensioenjaren een tijd van beloning en vervulling zijn.”
 10. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Nu is het tijd om de zorgen van het werk los te laten en te omarmen wat het leven nog meer te bieden heeft. Moge elk moment van je pensioen je herinneren aan de waarde van vrijheid en innerlijke vrede.”
 11. “Aan een man van ongelooflijke vastberadenheid, gefeliciteerd met je pensioen! Jouw vasthoudendheid en positieve houding hebben niet alleen projecten tot een succes gemaakt, maar ook de werkomgeving verrijkt. Moge je pensioen gevuld zijn met dezelfde energie van geluk.”
 12. “Gefeliciteerd, [Naam]! Terwijl je het kantoor vaarwel zegt, opent zich een wereld van onbeperkte mogelijkheden. Moge je pensioen niet alleen een tijd van rust zijn, maar ook een periode van opwinding voor nieuwe avonturen die op je wachten.”
 13. “Beste [Naam], gefeliciteerd met je pensioen! Je hebt niet alleen carrière gemaakt, maar ook indruk gemaakt met je karakter en integriteit. Moge je pensioenjaren een voortzetting zijn van het goede werk dat je hebt gedaan, maar dan in een tempo dat past bij jou.”
 14. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Nu je de werkvloer verlaat, nodig ik je uit om te genieten van de vreugde van vrije tijd. Moge je dagen gevuld zijn met ontspanning, hobby’s waar je van houdt en de eenvoudige geneugten van het dagelijks leven.”
 15. “Aan een man van immense toewijding, gefeliciteerd met je pensioen! Je hebt niet alleen een baan gedaan, maar ook een verschil gemaakt. Moge je pensioen een tijd zijn waarin je de vruchten plukt van al het goede dat je hebt gezaaid.”
 16. “Gefeliciteerd, [Naam]! Terwijl je de werkuren achter je laat, nodig ik je uit om te genieten van de zonsondergang van je carrière en te verwelkomen wat er komt in de zonsopgang van je pensioen. Moge elke dag een nieuw avontuur brengen.”
 17. “Beste [Naam], gefeliciteerd met je pensioen! Terwijl je de deur sluit op een carrièrehoofdstuk, opent zich een nieuw boek vol mogelijkheden. Moge elk hoofdstuk gevuld zijn met geluk, gezondheid en de vervulling van je diepste verlangens.”
 18. “Gefeliciteerd met je pensioen, [Naam]! Je hebt niet alleen de werklast gedragen, maar ook de last van successen en uitdagingen. Moge je pensioen een tijd zijn waarin je de vruchten plukt van rust en genot.”
 19. “Aan een man van vele talenten, gefeliciteerd met je pensioen! Moge deze nieuwe fase van je leven een canvas zijn waarop je je eigen meesterwerk van vreugde, liefde en innerlijke rust schildert. Geniet van elk penseelstreek!”

Zelf een mooie pensioen tekst voor een man bedacht welke je wilt delen? Reageer dan hieronder.

Meer: